Correctie & redactie

Ik schrap, vul aan, verplaats en verbeter.

Jouw boodschap wordt helder en duidelijk. 

Ik corrigeer en bewerk graag jouw:

R

Social mediateksten

R

Blogs

R

Handleiding

R

Nieuwsbrief

R

Cursusmateriaal

R

Verhaal

R

Scriptie

Wat is het verschil tussen correctie en redactie?

j

Tekstcorrectie

Wat tekstcorrectie is, weet je vast: de  vroeger –  op school  – zo gevreesde rode pen houdt huis. Het gaat dan vooral om foute spelling en verkeerd toegepaste grammatica.

j

Tekstredactie

Redactie van teksten gaat verder dan alleen rode strepen zetten en woorden verbeteren. Het is óók herstructureren, woorden die te vaak voorkomen vervangen door andere, kortom:  de tekst lekkerder leesbaar maken. Kijk maar eens naar het voorbeeld hieronder: welke tekst lees jij het liefst?

Voor

Na

Schrijven van een tekst is als het maken van een puzzel. Pas met alle stukjes op de juiste plaats, is de tekst een goede.

 

Lees hier tips over hoe je zelf je teksten kunt verbeteren.

Liever je teksten uitbesteden?

Zelf schrijven is natuurlijk het tofst! Maar soms kun je wel wat hulp gebruiken. Dit kan al vanaf 55 euro exclusief BTW per uur. Heb je vaker hulp nodig, bijvoorbeeld voor je blogs of social mediateksten? Koop dan een voordelig “uurtegoed” voor 4 uur. Kost je geen 220 euro, maar slechts 165 euro. Het vierde uur krijg je van mij cadeau.

Hoe werkt dat?

  1. Mail mij je tekst(en).
  2. Ik werk eraan en stuur ze verbeterd terug.
  3. Ik stuur je een overzicht hoelang ik aan welke tekst gewerkt heb.
  4. Ik trek die uren af van je tegoed.

Interesse?

 

Voor wie?

De zelfstandig ondernemer

Als zelfstandig ondernemer wil je zichtbaar zijn op social media. Je wil je klanten op de hoogte houden met een nieuwsbrief of eerst met jou laten kennismaken via een e-book.  Soms heb je een handleiding nodig, een naslagwerk of wat dan ook. Met al deze schriftelijke uitingen bied ik jou mijn hulp.

De particulier

Een belangrijke brief, teksten in een fotoboek, een uitnodiging voor een feest of bijeenkomst. Fouten kunnen dan enorm storend zijn, niet voor even maar een leven lang. Voorkom dit! Neem het zekere voor het onzekere en laat mij je teksten checken.

De student

Je moet een scriptie schrijven voor school. Je hebt je onderwerp uitgediept en op papier gezet. Maar…met al die spel- en grammaticafouten wordt dat geen voldoende. Ik help je niet met de inhoud, wel met de uitwerking. 

Website door Webbouwen aan de keukentafel | Foto’s gemaakt door in2pictures, Hoogvliet

Inschrijving voor het boek Gekkenwerk

Geef naam, adres, woonplaats en e-mailadres op.

Dankjewel voor je inschrijving!

Stel hier je vraag