Dit is wat ik zoal schrijf

Mijn liefde voor tekstschrijven

Mijn liefde voor tekstschrijven

Deze foto van een ouderwetse typemachine is heel typerend voor mijn vroeg ontluikende liefde voor het tekstschrijven. Het geratel van de overhalende enterhaak met het belletje en het getik van de mechanische letters op het maagdelijk witte papier klonken voor mij als...

Lees meer
Mijn moeder en de veranderde wereld

Mijn moeder en de veranderde wereld

Mijn moeder en ik. Haar portret hangt in mijn kantoor. Getekend door Joke Vonk toen ze (mijn moeder) net was overleden. Ik weet nog dat Joke zei: "Haar ogen vond ik moeilijk. Het was steeds alsof ik jouw ogen tekende." En gek, maar heel vaak kijk ik echt met mijn ogen...

Lees meer
Vergankelijkheid

Vergankelijkheid

Een paar weken geleden fietste ik over de dijk, vlakbij mijn huis. Een grote bulldozer was bezig een huis met de grond gelijk te maken. Ik kende dat huis. Ik kwam er regelmatig, zo' vijftien jaar geleden. Ik kreeg er les in de bijbel. Mijn toenmalige buurvrouw en ik...

Lees meer
Stadhuis Oslo

Stadhuis Oslo

Reden 3: Het stadhuis   Voor wie niet van suffe musea houdt. Nr. 3 van vijf héle goede redenen voor een zomerse citytrip naar Oslo. Het in 1950 officieel in gebruik genomen "Oslo Rådhus", is gebouwd in een stijl die we Functionalistisch noemen. Persoonlijk vind...

Lees meer
Openluchtmuseum Oslo

Openluchtmuseum Oslo

Reden 5: Het openlucht museum En nóg zo'n heerlijke wandeling! De vijfde reden waarom Oslo in de zomer zo'n mooie bestemming is voor een citytrip is het Norske Folkemuseum. Twee eerder beschreven wandelingen waren die door het centrum van Oslo, naar het Koninklijk...

Lees meer
koninklijk paleis Oslo

koninklijk paleis Oslo

Reden 1: Het koninklijk paleis   Wat is aan deze eerste reden zo bijzonder? Oké, het paleis zelf is een paleis als duizend andere. Het bijzondere zit 'em in de tuin van de koning. Die is geen privé bezit, maar eigendom van alle noren. Ook toeristen hebben vrij...

Lees meer
Oslofjord Oslo

Oslofjord Oslo

Reden 2: De Oslofjord In Oslo krijg je een voorproefje van alles wat Noorwegen te bieden heeft. Oslo is een havenstad. Nee, niet als Rotterdam met zijn kades vol grote container- en passagiersschepen; het is vooral een jachthaven met dobberende boten in het kalm...

Lees meer
Vigelandsparken Oslo

Vigelandsparken Oslo

Reden 4: Vigelandspark, een prachtig paradijs. Er zijn verrassend veel redenen om Oslo eens te bezoeken, maar Vigeland Park steekt er wat mij betreft ook weer met kop en schouders bovenuit. Waarom? Omdat het zo paradijselijk toeven is daar, zeker als de zon...

Lees meer
Examens in coronatijd

Examens in coronatijd

Graduation day Bij ons in het dorp zie ik hier en daar vlaggen met schooltassen eraan buiten hangen. Fijn voor de geslaagden, maar wel een beetje zuur denk ik. Geen spannend landelijk schriftelijk. Niet stikkend van de zenuwen, samen met je moeder, wachten bij de...

Lees meer
Website door Webbouwen aan de keukentafel | Foto’s gemaakt door in2pictures, Hoogvliet

Inschrijving voor het boek Gekkenwerk

Geef naam, adres, woonplaats en e-mailadres op.

Dankjewel voor je inschrijving!

Stel hier je vraag