Ghostwriting & coaching

Wat is een ghostwriter?

Stel:

R

Je hebt een geweldig idee

R

Je wil je levensverhaal vertellen

R

Je wil iemand verrassen met een terugblik bij een feestelijk jubileum.

R

Je hebt een verhaal dat je wil vastleggen 

maar je kan of wil het zelf niet opschrijven.
Dan huur je een ghostwriter in. Iemand die als een onzichtbaar spook jouw verhaal schrijft onder jouw naam.

Ghostwriting: een omgekeerd interview

Hoe werkt ghostwriting?
 Een interviewer stelt vragen over wat hij wil weten en schrijft daarna de antwoorden uit. Hij bepaalt wat er geschreven wordt.

Bij ghostwriting ligt de nadruk op het verhaal dat jij te vertellen hebt. Jij vertelt wat je op schrift wil hebben en de ghostwriter schrijft het op.

Een omgekeerd interview dus!

Toepassingen

Verwerking van een trauma

Mevrouw M. heeft iets verschrikkelijks meegemaakt. Zó bizar, je verzint het niet. Maar het is ook ingewikkeld, het één kwam uit het ander voort.  Mevrouw wil de gebeurtenis verwerken en achter zich laten, maar dat lukt haar niet. Alles tolt door haar hoofd en ze mist het overzicht. 

Overzicht ontstaat door de gebeurtenissen gestructureerd op te schrijven. Maar waar moet ze beginnen? Juist het structureren lukt haar niet.

Ik kon haar helpen door gerichte vragen te stellen. Het verhaal chronologisch op te schrijven. Zodat mevrouw ging begrijpen wat haar was overkomen en waarom. En uiteindelijk kon gaan verwerken. 

Schrijven van een boek

Meneer Smit heeft een geheel eigen visie ontwikkeld op duiding van het enneagram. Een visie die indruist tegen de gevestigde duiding. Hij wil hier een boek over schrijven en riep mijn hulp in. Zelf was hij al een heel eind gekomen; samen gingen we verder. 

Biografie en vastleggen van een tijdsbeeld

Meneer de G. werkt 40 jaar “in de frontlinie van de psychiatrie”.  Wat heeft hij veel zien veranderen in die jaren. Je zou er een boek over kunnen schrijven. En dat zijn we nu aan het doen. Zodra meneer gepensioneerd is, komt het op de markt. Het wordt een (auto)biografie, maar ook een prachtig tijdsbeeld.

Jeugdverhaal

Zelf heb ik veel baat gehad bij het opschrijven van mijn jeugdervaringen. Door nu van een afstand die tijd te herbeleven, begrijp ik omstandigheden en gebeurtenissen beter. Soms had ik dikke pret, opnieuw. Soms heb ik een traan gelaten. Ik hoop dat het ooit met interesse gelezen zal worden door mijn kinderen.

Zo zijn er veel verhalen die de moeite van het vastleggen meer dan waard zijn. Of je het nu door mij laat schrijven of alleen advies wil over hoe je begint, verder moet, er een eind aan breit, je kunt bij mij terecht. Ik lees met je mee, denk met je mee en help je zo met het hele proces.

Zullen we samenwerken?

Voor meer informatie kun je me bellen op 0612358157 of een mail sturen via het contactformulier.

Website door Webbouwen aan de keukentafel | Foto’s gemaakt door in2pictures, Hoogvliet
Chat openen
Stel hier je vraag