Bekijk hier de uitreiking van het eerste exemplaar tijdens de boekpresentatie

Gekkenwerk!

Recensies over dit boek

 

Vol bewondering en diep respect zijn we jullie boek aan het lezen. Onder de indruk van wat Joop als kind heeft meegemaakt, daarom ook veel respect voor hem. Hoop dat buiten de eerste en tweede druk er nog vele mogen volgen. Maar ook dat het niet bij een boek blijft. Je hebt een grandioze manier van schrijven.

– Clara Anbeek

Een zeer informatief verslag van het reilen en zeilen achter de voordeur van het Delta/Anta psychiatrisch Ziekenhuis. Groot respect voor Joop om dit alles gedurende 42 jaar te doorstaan. Knap van jou, Pamela, om het zo makkelijk leesbaar en overzichtelijk op te schrijven.

– Winnie Hensema

Ruud Klaris met het eerste exemplaar

Joop, Ik wil je ff complimenteren met je boek. Het is echt geweldig om te lezen wat wij al jaren denken. Ik heb zelfs al enkele mensen tijdens mijn nachtdiensten zover gekregen dat zij ook het boek gaan bestellen.

– Marco Brox

Heb ervan genoten. Heel mooie balans tussen feiten, persoonlijke verhalen en de hoofdlijn.

– Rian Van den Bergh

Het verkoop duo, Rob & Rian

Ik heb jullie boek gisteren ontvangen en het in één ruk uitgelezen. Ik ben onder de indruk van hoe Joop is opgegroeid; dat wist ik niet. Ik ben zelf begonnen in 1994, eerst op de PAAZ in Gouda, daarna sinds 2004 in de GGZ. De invoering van de BOPZ, de reoranisaties en de bezuinigingen heb ik dus ook allemaal meegemaakt. Een en al herkenbaarheid. Ik heb tijdens het lezen ook hardop moeten lachen om sommige situaties met patiënten. Een bijzonder vak is het!

– Linda Grapendaal

Jullie boek in twee avonden uitgelezen. Wat heb je veel meegemaakt Joop, zowel privé als op je werk. En Pamela, prachtig geschreven. Leuke dingen en verschrikkelijke dingen. Sommige dingen ook herkenbaar in de ouderenzorg. Mijn man leest het nu en we moeten er ook vaak om lachen.

– Trudy van Beek

Ik heb het boek zaterdag mogen ontvangen en het vandaag achter elkaar uitgelezen. Voor mij extra herkenbaar omdat ik zelf werkzaam ben op het terrein en zeer fijne en doortastende hulp van Joop heb mogen ervaren. Ik heb mooie en schrijnende verhalen mogen lezen. Bedankt voor het maken van dit mooi geschreven boek.

– Tessa Bruin

Boek gistermiddag door de brievenbus, net begonnen met lezen. Zo leuk om “weet je nog” te lezen en zo herkenbaar. Nu al over de helft. Ik vind het een aanrader, maar dat komt misschien ook doordat ik van 1974 t/m 2012 bij Delta/Antes heb gewerkt. Sommige beschrijvingen van patiënten zijn in mijn vrienden/kennissenkring nog met regelmaat onderwerp van gesprek. Het boek is, denk ik, ook interessant voor hen die nieuwsgierig zijn naar hoe het werken in de psychiatrie was en is.

– Dorry Toorop

Ruud met de gekkenwerk shotjes

De gekkenwerk gebakjes

“Geweldig boek Joop en Pam. Veel herkenning!”

– Anja Maatjes

“Heerlijk boek!”

– Ed Huisman

Joop, jij kent mij niet en ik jou ook niet, tenminste niet persoonlijk. Na het lezen van je boek een beetje en ik ben blij, gelukkig en veel wijsheid rijker na het lezen van je boek. Dank je wel voor je inzichten, geschiedenis en prachtig beschreven casussen van patiënten die ik soms herken uit de verhalen van Arnold. Bertus is zonder dat hij het weet, nog steeds regelmatig onderwerp van gesprek bij ons aan tafel. Arnold en ik zijn ambassadeur van je boek en ik hoop dat wij een positieve bijdrage leveren aan de bekendheid van je boek. Dank je wel!

– Carla Jansen

Wat een leuk en goed boek. Het leest als een speer. Ik wilde ‘m bewaren voor de vakantie maar ik kan er niet vanaf blijven! Complimenten!!!

– Frits Klinkhammer

Wat een geweldig boek, leest echt als een trein en zo leuk die geschiedenis….en je hoort jou het vertellen als het ware… mijn complimenten en zeker ook voor Pamela!

– Rebecca Lopes

Gekkenwerk! is een geweldig boek, dat verplichte kost zou moeten zijn voor iedereen die een opleiding volgt – of de intentie heeft om te werken, in de psychiatrie. Maar ook mensen buiten deze doelgroep kunnen zich opmaken voor een vermakelijke en zeer informatieve leeservaring. De combinatie van de persoonlijke ontwikkeling van Joop de Gelder en die van de plaats en vormgeving van de behandeling van de psychiatrische patiënt in de maatschappij, werkt goed. De anekdotes zijn vaak hilarisch, soms tragisch, en doen denken aan Charles Bukowski’s vertelwijze. Haast terloops worden bij de lezers diverse emoties opgeroepen, zonder een spoortje effectbejag. Ik had het binnen een dag uit. Mijn exemplaar is inmiddels bevuild met natte plekken van de tranen en sporen van voedsel (kon het niet wegleggen tijdens het barbecueën). Kopen dit boek!!!

– Rogier da Freeze

Prijs en bestellen

Gekkenwerk is verschenen op 13 mei 2022 en kost € 17,50  exclusief verzendkosten.

Je kunt het boek bestellen door op onderstaande knop te klikken.  

via je mailadres vraag ik vervolgens om je adresgegevens.

Onder de inkijkjes vind je een extra verhaal (herinnering van van een collega) over Joop. 

Herinnering van een collega

“Dienst, weekend of avond, weet ik niet precies. We krijgen een telefoontje van een paniekerige medewerker van een Begeleid Wonen (BW) medewerker. De heer X, een Congolese man met schrizofrenie, polydrugsgebruik en regelmatig agressief gedrag, is niet in zijn goede doen. Hij heeft ervoor gezorgd dat de medewerkers zich bibberend in het kantoortje hebben opgesloten. De heer X heeft te kennen gegegeven dat hij ze allemaal met een mes gaat snijden. Deze uitspraak ging vergezeld van een bloeddorstige blik in zijn ogen, die verraadde dat hij het meende. Politie heeft aangegeven dat ze niet willen komen. Durven ze niet?

Je kunt wel raden wie de angstige begeleiders toen hebben gebeld! Natuurlijk, Joop de Gelder. Joop wist meteen om wie het ging, pakte zijn busje en reed naar de BW. Aldaar heeft hij de heer X vermanend toegesproken. Van een bloeddorstige schurk veranderde hij in een mak schoolkind, dat met Joop meeging. 

Toen ik hem ging spreken voor opname, zei de heer X dat hij met Joop was meegegaan omdat het om papa Joop ging en als die zegt dat je mee moet komen, doe je dat gewoon. Hij keek daarbij als en scholier die iets fout heeft gedaan. 

Dit is een van de vele voorbeelden van hoe Joop de meest lastige patiënten met alleen al zijn aanwezigheid tot bedaren kon brengen en aansporen tot constructief gedrag. 

Sacha Lind

Website door Webbouwen aan de keukentafel | Foto’s gemaakt door in2pictures, Hoogvliet

Inschrijving voor het boek Gekkenwerk

Geef naam, adres, woonplaats en e-mailadres op.

Dankjewel voor je inschrijving!

Stel hier je vraag